בשנים האחרונות, יותר ויותר בעלי גינות משתמשים בדשא סינטטי בגינות ובמרפסות, והדבר אינו מפתיע כלל וכלל – בעוד הדשא הסינטטי ניתן להתקנה בקלות ובמהירות, לדשא רגיל לוקח מספר חודשים עד שנה עד שניתן בכלל להשתמש בו; הדשא הסינטטי נשאר ירוק כל ימות השנה, ואילו הדשא הרגיל מצהיב לא אחת בתקופת החורף; והכי חשוב – תחזוקת דשא סינטטי פשוטה בהרבה בתחזוקה של דשא רגיל – אין צורך לכסח את הדשא, אין צורך להוסיף לדשא דשנים ושאר חומרים שמסייעים לגידולו, וכמובן – אין צורך להשקות את הדשא הסינטטי. בשל כך, הדשא הסינטטי מהווה פיתרון אולטימטיבי לבעלי גינות רבים. עם זאת, עדיין חשוב מעת לעת לבצע טיפול שוטף של הדשא הסינטטי ולנקות אותו.
כיצד מנקים דשא סינטטי?
ניקיון של דשא סינטטי נחשב לפעולה די פשוטה – הרי בסך הכל מדובר בסיבים סינטטיים, המורכבים מזקיקי פלסטיק. לכן, ניתן לנקות את המשטח באמצעות שימוש במטאטא דשא, מטאטא כביש ושואב אבק. דרך נוספת מומלצת לטיפול בדשא הסינטטי – שימוש בלחץ מים שצפוי להגיע עד תחתית המשטח, וכך להפריד את הלכלוכים, הפסולת והאבק שהצטברו לאורך הזמן לצד חלקיקי הדשא הסינטטי ואף נדבקו אליהם. בנוסף, ניתן להשתמש במפוח על מנת להקל על מלאכת הפרדת הפסולת שהצטברה על סיבי הדשא הסינטטי. בכדי להשיג תוצאות ניקיון מקסימליות, ניתן לרכוש שואב אבק מיוחד המותאם לניקוי דשא סינטטי. ישנם שואבי אבק הכוללים מפוח שואב וגורס במכשיר אחד, המאפשרים לשאוב את כל הלכלוכים הגדולים שמצטברים על המשטח. ניתן גם להשתמש במפוח עלים נייד, המאפשר להתנייד לכל אורך משטח הדשא בחופשיות.
תחזוקת הדשא הסינטטי
למרות שדשא רגיל דורש הרבה יותר תחזוקה בהשוואה למשטח דשא סינטטי, עדיין קיים צורך לבצע תחזוקה של משטח הדשא מעת לעת. כך למשל, לא אחת נמלים וחרקים שונים מוצאים את ביתם דווקא על משטח הדשא הסינטטי. במצב כזה, חשוב לבצע ריסוס מקיף על כל משטח הדשא, כדי למנוע מחרקים להתפשט במהירות ולהיכנס גם אל פנים הבית. כמו כן, לא אחת גדלים שורשים, עשבים וצמחייה שונה לצד ובתוך משטח הדשא. מעבר לפגם האסטטי שמביאה עימה צמחייה זו, היא גם עלולה לפגום באיכות הדשא הסינטטי. אשר על כן, חשוב לפעול במהירות על ידי קוטלי עשבייה, אשר ימנעו מהמשטח להיפגם בשל הצמחייה הגדלה סביבו.
כיצד מטפלים בריחות לא נעימים שמגיעים ממשטח הדשא?
בכל מה שקשור למראה חיצוני, דשא סינטטי נראה כמו דשא רגיל, ולא אחת הדשא הסינטטי נראה טוב בהרבה מהדשא הרגיל. עם זאת, מאחר שהדשא הסינטטי אינו צומח ומתחדש אלא נשאר כמות שהוא, לעיתים נצברים ריחות לא נעימים על משטח הדשא. למניעת ריחות אלו, מומלץ לשלב סבון וחומרי ניקוי אחרים בעת ניקיון המשטח, שיסייעו גם בקטילת חרקים ומזיקים.