רוצים להגן על משטחי השיש המותקנים אצלכם במטבח ולשמור על עמידותם ואיכותם לאורך זמן? בשורות הבאות תוכלו למצוא מידע כללי אודות סוגי השיש השונים לצד 5 טיפים מעשיים לשמירה על שיש המטבח.
משטחי שיש לסביבת המטבח כוללים שלושה סוגי שיש עיקריים:
- כל סוגי השיש הטבעי – משטחי שיש אלו מיוצרים מאבן גיר טבעית והם נוטים להישחק בקלות.
- כל סוגי משטחי השיש הסינטטיים- משטחים אלו כוללים בין היתר את שיש אבן קיסר וכדומה והם נחשבים למשטחי השיש הנפוצים ביותר במטבח הביתי- הישראלי. משטחים אלו מתאפיינים בעמידות גבוהה לאורך שנים והם מגיעים במגוון רחב של טקסטורות וגוונים לכל סגנון עיצובי של סביבת המטבח.
- כל סוגי משטחי שיש גרניט – הגרניט הינו אבן טבעית אותה חצבו ממעמקי האדמה וניתן להשיגה במגוון רחב של צבעים ומרקמים. אבן חזקה מאוד שלרוב מתגברת על הנקודות שנציג מיד.
ההמלצות שלנו
על מנת לשמור על משטח השיש בסביבת המטבח לאורך זמן, מומלץ ליישם את ההמלצות הבאות:
- הימנעו ממגע ישיר של כלי הגשה ובישול חמים על גבי משטחי השיש- הקפידו להניח תבניות, סירים וכוסות מים חמים אך ורק על תחתיות מבודדות המוצבות על גבי השיש.
- הימנעו מפעולת ניקוי של משטחי השיש באמצעות חומרי ניקוי בעלי רכיבים חומציים העלולים להכתים ולהזיק למשטח, לרבות, מסירי שומנים למיניהם, אקונומיקה, סודה לניקוי וכדומה.
- הימנעו מגרירת מוצרי מזון שונים על גבי שמטח השיש, לרבות, מוצרי מזון קפואים, קופסאות שימורים וכדומה, וזאת בכדי להימנע מהופעתן של שריטות על גבי המשטח.
- את משטחי השיש הסינטטיים, מומלץ לנקות אך ורק באמצעות מטלית לחה וסבון נוזלי לניקוי כלים. פעולת הניקוי נועדה בעיקר לצרכי הסרת שאריות מזון על גבי השיש. במקרים של הופעת לכלוך נוקשה, מומלץ למהול מעט את סבון הכלים או המטלית במים חמים.
- הקפידו על ביצוע פעולת חידוש וניקוי משטחי שיש תקופתית. פעולה זו מיושמת כיום על ידי מספר הולך וגדל של חברות ניקיון המתמחות בחידוש משטחי שיש.
בנוסף לטיפים המופיעים לעיל, אנו ממליצים לכם להיוועץ עם המשווק באמצעותו רכשתם את משטחי השיש בכל הנוגע לאופן ניקוי המשטח. הקפידו לקבל ייעוץ מקדים בנוגע לאופי ניקוי המשטח וכך תוכלו לשמור על איכויותיו לאורך שנים.
לסיכום, שמירה על שיש המטבח חייבת להיעשות בהתאם לכל אחת מההמלצות המופיעות לעיל וכך תוכלו למנוע מצבים בהם שימוש בחומרי ניקוי שאינם מיועדים למשטחי שיש עלולים להזיק למשטח ואף להכתים אותו.